Over EHBS


Eerste Hulp Bij Schrijfproblemen

Een brug bouwen tussen leerkrachten en externe zorgprofessionals.

Mijn naam is Pleun Kokken. Als kinderfysiotherapeut begeleid ik kinderen met schrijfproblemen, waarbij ik veel in contact kom met leerkrachten en andere zorgprofessionals. Voor de optimale begeleiding van een kind is het belangrijk dat er een goede samenwerking is met het kind zelf, de ouders, leerkracht(en) en eventuele andere zorgprofessionals van het kind.

Vanuit leerkrachten ontving ik vaak vragen over het oplossen van schrijfproblemen. Ik begon mijn zoektocht naar hoe we de krachten zouden kunnen bundelen, zodat leerkrachten meer tools krijgen om leerlingen te helpen. Tools die inzetbaar zouden zijn voordat een externe professional start met de begeleiding. Het gestructureerd aanbieden van oplossingen voor schrijfproblemen werd mijn missie. Niet veel later was Eerste Hulp Bij Schrijfproblemen geboren!

De oplossingen voor alle schrijfproblemen heb ik visueel gemaakt middels foto’s en met korte begeleidende teksten gebundeld in dit praktische boek, wat het zeer laagdrempelig maakt. Zelf ben ik namelijk ook een voorstander van korte, duidelijke instructies die ik er zo bij kan pakken wanneer nodig. Ook onthoud ik alles sneller bij een visuele instructie. Mijn persoonlijke voorkeur hiervoor zie je volledig terug in Eerste Hulp Bij Schrijfproblemen.

Wil jij jouw leerlingen middels simpele, duidelijke oplossingen van hun schrijfproblemen af helpen? Klik dan op de bestelpagina en bemachtig jouw Eerste Hulp Bij Schrijfproblemen! Voor een optimaal resultaat werk je naast Eerste Hulp Bij Schrijfproblemen met het fijn motorische oefendoosje ‘Priegelen met Pleun’, waarnaar in het boek verwezen wordt bij een aantal oplossingen.

Veel succes!

Vriendelijke groeten, Pleun Kokken